YRITTÄJYYTTÄ LUONNOSTA

Yrittäjyyttä luonnosta -hanke on Suomen 4H-liiton ja Suomen metsäkeskuksen yhteistyöhanke tiedonvälittämiseksi luonnontuotealalle sekä luonnontuotealan yrittäjyyden vahvistamiseksi Kaakkois-Suomessa.

Yrittäjyyttä luonnosta -hankkeella luodaan liiketoiminnan edellytyksiä luonnontuotealalle, etsitään ratkaisuja luonnontuotteiden keruulogistiikkaan sekä parannetaan alasta kiinnostuneiden työllistymismahdollisuuksia luonnontuotealalle. Hanke tuottaa alan yrittäjille tietoa, osaamista ja toimintamalleja luonnontuotteiden tuoteketjuista. Hankkeen tulosten toteutumiseksi hankkeen tavoitteena on luonnontuotealan yrittäjyyden ja keruulogistiikan kehittäminen sekä yhteiskäyttötilojen pilotointi.

Kaakonkulman 4H-yhdistys organisoi kesäksi 2022 yhteiskäyttöpisteen Muurikkalan koululle Miehikkälään. Yhteiskäyttöpisteessä oli vapaasti varattavissa maksutta keittiötila + ruokailutila. Tilassa oli käytössä kaksi 14-tasoista kasvikuivuria, astianpesukone, liesi ja keittiön perusvarusteita (kulhoja, veitsiä, yleiskone, kutteri, sauvasekoitin ym).

Keväällä 2022 yrittäjyyttä luonnosta hanke mahdollisti poimijakorttikoulutuksen ja luonnonkosmetiikkakurssin.

Yhteiskäyttöpiste sulki ovensa elokuun 2022 lopussa ja avasi ovensa taas kesäksi 2023. Kiitos kaikille tilan käyttäjille!