TIETOA MEISTÄ JA JÄSENYYDESTÄ

4H on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton nuorisojärjestö, joka on avoin kaikille 6-28 -vuotiaille nuorille. 4H-toiminta on alkanut jo 1800-luvulla USA:ssa, josta se on tullut Viroon ja Suomeen 1900-luvun alussa. 4H toimii yli 80 maassa.

4H-toiminta on alkanut Miehikkälässä ja Virolahdella 1929 maatalouskerhotoimintana. Ylämaa tuli mukaan Virolahden 4H-toimintaan vuonna 1994.

Miehikkälä liittyi yhteiseen yhdistykseen 1997 Näin syntyi Kaakonkulman 4H-yhdistys. 4H-toimintaa aloitettiin Haminan alueella vuoden 2008 alusta ja Ylämaa liittyi Etelä-Saimaan 4H-yhdistykseen 1.1.2008 alkaen. 

Tutustu yhdistyksemme toimintaan: Toiminta | Kaakonkulman 4H-yhdistys ry 


OTA YHTEYTTÄ

Yhdistyksen jäsenyys

Jäsenmaksu on 40 € vuodessa. Perhejäsenmaksu on 85 € vuodessa. Perhejäsenmaksulla voivat jäseneksi liittyä kaikki samaan ruokakuntaan kuuluvat aikuiset ja lapset kuudesta ikävuodesta lähtien. 4H-järjestö otti käyttöön rullaavan jäsenkauden 7.1.2020 alkaen.  Eli jäsenyys on voimassa vuoden eteenpäin liittymispäivästä  lähtien. 


Jäsenyyden Q&A


1. Mitä tarkoittaa jäsenyys Kaakonkulman 4H-yhdistyksessä?

Kaakonkulman 4H-yhdistys on yksi 4H-järjestön 200:sta paikallisyhdistyksestä. Kaakonkulman 4H-yhdistyksen toimialueeseen kuuluu: Virolahti, Miehikkälä ja Hamina.

Jäsenenä olet yksi yhdistyksen omistajista. Ilman jäseniä ei ole yhdistystä. 

Jäsenenä pääset vaikuttamaan yhdistyksen asioihin->osallistu vuosikokoukseen ja käytää ääntäsi.  Ja vaikka et haluaisi osallistua, jo pelkällä jäsenyydellä on iso merkitys paikallisen yhdistyksen toiminnan kannalta. 

Jäsenenä pääset mukaan monipuoliseen yhdistyksen toimintaan.

2. Kerhoon ilmoittautuessa voi valita jäseneksi liittymisen tai kerhomaksun. Mitä eroa niillä on? 

Yksilön jäsenmaksu ja kerhomaksu ovat saman suuruiset (40€). Jäsenmaksun maksamalla pääset nauttimaan jäseneduista vuoden eteenpäin maksuhetkestä. Kerhomaksun maksaminen oikeuttaa vain osallistumisen kyseiseen kerhoon. Tällä hetkellä jäsenillä on ilmainen pääsy kerhoihin (teemakerhoissa voi olla lisäksi tarvikemaksu, niistä ilmoitamme aina etukäteen), voit osallistua niin moneen kerhoon kuin haluat. 

3. Asun Virolahdella. Voinko osallistua 4H-kerhoon Haminassa?

Kyllä voit. Asuinpaikalla ei ole merkitystä. Jäsenenä (jos kerhossa on tilaa) voit osallistua kaikkiin 4H-kerhoihin Virolahdella, Miehikkälässä ja Haminassa.

4. Kaksi kerhoa on samanaikaisesti, voiko lapseni ilmoittautua molempiin ja käydä vaikka vuoroviikoin kerhoissa?

Kyllä voi. On kuitenkin hyvä informoida etukäteen kerhonohjaajia, jotta tiedetään mihin kerhoon lasta odotetaan. 

5. Mikä on perhemaksu?

Perhemaksu on suuruudeltaan 85€. Perhemaksulla pääsee jäseneksi kaikki samaan talouteen kuuluvat (vanhemmat+lapset). Perhemaksu on voimassa vuoden eteenpäin maksupäivästä.

6. Olen maksanut yksilöjäsenyyden. Miten voin muuttaa jäsenyyden perhejäsenyydeksi?

Ota yhteyttä sähköpostitse: heli.hyypia@4h.fi. Muutamme jäsenyyden puolestasi. 

7. Mitä paikallisia jäsenetuja kuuluu Kaakonkulman 4H-yhdistyksen jäsenyyteen?

Paikallisten jäsenetujen neuvottelut ovat käynnissä. Tiedotamme edusta sopimusten valmistuttua. 

8. Miten voin hallinnoida omia tietoja? 

Omia jäsentietoja pääsee hallinnoimaan netissä. Tämän sivun alareunassa on ohjeet miten toimia.

9. Minulle tuli jäsenmaksu vaikka lapseni ei ole käynyt kerhossa enää aikoihin, miksi maksu tuli?

Kyse on jäsenmaksusta ei kerhomaksusta. Jäsenmaksun yksi eduista on kerhotoiminta. Jäsenyys kuitenkin tarkoittaa paljon enemmän kuin kerhoon kuulumisen. Jäsenet mahdollistavat yhdistyksen toiminnan. Kaakonkulman 4H-yhdistys on monessa mukana:

 • Nuorten työllistäminen: Helppi-työpalvelu, 4H-yrittäjien koulutus, Kerhonohjaajien palkkaus (paikallisia nuoria), Virolahden ja Miehikkälän kuntien nuorisotilojen valvonnan järjestäminen (apuvalvojiksi on palkattu paikallisia nuoria).
 • Yhdistyksen kautta on palkattu Haminan mallin Eläinkerhoihin ohjaaja
 • Nuorten työelämäkoulutukset: Ajokortti työelämään koulutukset, Osaava kerhonohjaaja, Työt alkavat, lastenhoito, dogsitter...
 • Kouluyhteistyössä olemme mukana mm. kutosten Kantti Kestää -tapahtumassa ja seiskojen ryhmäytyksessä
 • Järjestämme metsäteemapäiviä
 • Osallistumme eri tapahtumiin: mm. Lumoudu luonnosta, Huhti hulinat
 • Olemme mukana kierrätyksessä ja kestävässä kehityksessä: vuosittaiset Reilu Teko-lannoitesäkkikeräykset ja metallinromukeräykset
 • Järjestämme erilaisia päiväleirejä: neljän päivän päiväleiri;Ruokakoulu ja luonto/eläinaiheisia päiväleirejä kesällä.
 • Olemme mukana kansainvälisessä toiminnassa: meidän kautta nuoret pääsevät ulkomaille vaihtoon  

OLEMALLA JÄSEN, MAHDOLLISTAT KAIKEN TÄMÄN MONIPUOLISEN TOIMINNAN.  Voit siis olla yhdistyksemme jäsen vaikka et varsinaisesti osallistuisi käytännön toimintaan. Mitä enemmin yhdistyksessä on jäseniä, sen monipuolisempaa toimintaa pystymme järjestämään. 

Jos kuitenkin haluat erota jäsenyydestä, se onnistuu sähköisen jäsenkortin kautta. 

10. Jos liityn jäseneksi, pitääkö minun osallistua erilaisiin yhdistyksen talkoisiin ja töihin?

Ei tarvitse! Me teemme yhdistyksessä työn ja sinä voit nauttia jäseneduista. Eitkö saanut vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen? Laita viestiä: sähköposti, WhatsApp, tekstari tai soita!

heli.hyypia@4h.fi, 0400 896 764Jäsenet voivat hallita nyt omia tietojaan netissä!

Nyt jäsen voi itse muokata omia tai perheenjäsentensä tietoja sekä halutessaan lopettaa jäsenyyden oma.4h.fi-palvelussa. Fyysisestä jäsenkortista on luovuttu ja jäsenet saavat palvelussa käyttöönsä virtuaalisen jäsenkortin liittymisen ja maksun rekisteröitymisen jälkeen. Kun jäsenkortti on aktivoitu niin jäsenedut ovat sen jälkeen heti käytössä.

 1. Kirjaudu sisään oma.4h.fi.
 2. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi.
 3. Tilaa salasana, kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa.
 4. Voit haluettasi ladata jäsenkortin puhelimeesi, niin se kulkee aina mukana.

Mikäli sinulla ilmenee ongelmia siäänkirjautumisessa, niin olethan meihin yhteydessä: kaakonkulma@4h.fi tai heli.hyypia@4h.fi 

TÄÄLTÄ PÄÄSET LIITTYMÄÄN JÄSENEKSI!