Yrittäjyyttä luonnosta

Yrittäjyyttä luonnosta

Yrittäjyyttä luonnosta -hanke on Suomen 4H-liiton ja Suomen metsäkeskuksen yhteistyöhanke tiedonvälittämiseksi luonnontuotealalle sekä luonnontuotealan yrittäjyyden vahvistamiseksi Kaakkois-Suomessa.

Yrittäjyyttä luonnosta -hankkeella luodaan liiketoiminnan edellytyksiä luonnontuotealalle, etsitään ratkaisuja luonnontuotteiden keruulogistiikkaan sekä parannetaan alasta kiinnostuneiden työllistymismahdollisuuksia luonnontuotealalle. Hanke tuottaa alan yrittäjille tietoa, osaamista ja toimintamalleja luonnontuotteiden tuoteketjuista. Hankkeen tulosten toteutumiseksi hankkeen tavoitteena on luonnontuotealan yrittäjyyden ja keruulogistiikan kehittäminen sekä yhteiskäyttötilojen pilotointi.

Muurikkalan yhteiskäyttöpiste


Muurikkalan yhteiskäyttöpiste on Kaakonkulman 4H-yhdistyksen organisoima luonnontuotteiden käsittelyyn tarkoitettu tila. Yhteiskäyttöpisteen toiminta on osa Yrittäjyyttä luonnosta hanketta. 

Muurikkalan yhteiskäyttöpiste sijaitsee Muurikkalan entisen kyläkoulun ruokalarakennuksessa (Tohmonmäentie 15, 49730 Muurikkala).  Yhteiskäyttöpisteessä on keittiötila+ ruokailutila.  Keittiötilassa on astianpesukone, liesi ja keittiön perusvarusteita (kulhoja, veitsiä, yleiskone, kutteri, sauvasekoitin ym) . Ruokailutilan puolella on kaksi 14-tasoista kasvikuivuria. Tilan varustetasoa kasvatetaan pikkuhiljaa. 

Yrittäjyyttä luonnosta hanke mahdollistaa tilan+laitteiden käytön maksutta. Voit varata joko yhden kuivurin, kaksi kuivuria, koko tilan laitteineen tai tilan laitteineen pl. kuivurit. Varaus tapahtuu Johku-myyntialustan kautta.  Varauksen yhteydessä lähetetään varaajalle pin-koodi avainsäilöön.  Tila ja laiteet ovat vapaassa käytössä 24/7. 

Tilan varaaja puhdistaa käyttämänsä laitteet ja tilan. Kuivureiden puhdistamiseen on varattu rikkaimuri. 

Yhteiskäyttötilan ja laitteiden käyttö on käyttäjille ilmaisia. 

Varaussivujen osoite: https://kaakonkulman4h.johku.com/